Як вінничани формують «модні тенденції» у педагогіці та психології

«Питання розвитку творчих здібностей у дітей – завдання актуальне повсякчас. У психологічній та педагогічній науці відомі різні підходи до його вирішення у процесі позашкільної роботи. У творчості добре розкриваються багато психологічних якостей дитини, що сприяє розвитку гармонійної особистості. Саме розвиток творчих здібностей і є одним із завдань  11-го Всеукраїнського фестивалю-конкурсу дитячої моди «Феєрія моди 2020». Певна, що для наших учасників перемога на фестивалі стане першою сходинкою до майбутніх життєвих перемог», – переконана керівник відділу декоративно-прикладного мистецтва Вінницького міського палацу дітей та юнацтва ім. Л. Ратушної,  засновниця фестивалю, Лариса Блащук.

Захід зібрав у п’ятницю, 21 лютого, понад 20 колективів із Вінницької, Волинської, Київської, Запорізької, Полтавської, Хмельницької областей.

300 дітей представили журі понад 40 колекцій у програмах «Юні дизайнери» та «Театри моди».

«Такі заходи допомагають дітям розвивати креативність, естетичний смак та виховують активну життєву позицію, бажання творити та робити цей світ кращим», – прокоментувала подію Лариса Блащук.

Серед учасників заходу – колектив Вінницького палацу дітей та юнацтва  театр моди “ОКСАМИТ” – неодноразовий переможець міських, Всеукраїнських та міжнародних фестивалів дитячих театрів моди «Феєрія моди», «Top Point», «Світ талантів», «Топ-модель International», «Солнце. Радость. Красота», «Сияние сердец», «Індустрія моди». Керівник колективу – Ірина Бєлан вважає, що для дітей фестиваль моди – це моделювання ситуації успіху та крок до втілення власних дизайнерських амбіцій.

«Готуючись до участі у показах мод, ми навчаємо дівчаток  мистецтву самовираження та самовдосконалення за законами краси, бути доглянутими, впевненими у собі та успішними, знайомимо із новими тенденціями та стилями в мистецтві та моді», – констатує Ірина Бєлан.

Окрім корисного досвіду та незабутніх вражень, кожен учасник фестивалю отримав пам’ятні та солодкі подарунки. Серед призів й сертифікати на участь у заняттях престижної школи для юних дизайнерів, що відбудуться влітку у місті Хуст на Закарпатті.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.