«Екзорцизм» по-вінницьки або як перестати віддавати гроші “відьмам”

У Вінниці практикує відьма. Так вона говорить про себе тим, у кого бере гроші за сеанси привороту й ворожіння. Здоровий глузд і від 500 гривень за «сеанс» втрачають ті її клієнти, які у 21-столітті не вірять у ІТ-технології, обмін інформацією, досягнення науки та медицини і, звісно, у потужність мережевого маркетингу.

Фото жінки, яка, на думку Андрія видає себе за “відьму”

-Відьма має на ім’я Крістіна Гнатюк. Вона приймає клієнтів, здебільшого, це молоді дівчата, у напівпідвальному приміщенні, розташованому по вулиці Київська, 4, біля центрального автовокзалу. Раніше вона працювала кондукторкою у вінницькому тролейбусі, але їй ніби щось таке потойбічне наснилося і «відкрилися сили» на ворожіння. Вона відкрито заявляє, що працює із «чорними силами». У цю «брєдятіну» вірять люди, які опинились у складних життєвих обставинах. За сеанс їй платять від 500 гривень. Під час сеансу Крістіна змушує дівчат оголяти груди і вчиняє із ними якісь незрозумілі свідомим людям дії. Можливо, вона все то знімає на відео і потім продає як порно збоченцям – не знаю… В цьому нехай розбираються правоохоронні органи і медики, бо, вважаю, що Крістіна і її спільники соціально небезпечні, якщо заробляють у такий злочинний спосіб, -розповідає переселенець, який назвався Андрієм.

За словами Андрія і його знайомого Анатолія, Крістіна діє у складі організованої злочинної групи: чоловік В’ячеслав допомагає «вирішувати проблеми» із тими, хто відмовляється платити за сеанс чи має наміри заявити правоохоронцям про шахрайську схему. Ще одна спільниця – наймана актриса – грає вдячну клієнтку, якій Крістіна допомогла із вирішенням життєвої проблеми. Група розуміється на ІТ-технологіях і розміщує оголошення про свої послуги в мережі Інтернет, рідше – у газетах. Напевно, працює і «сарафанне радіо». В промоціях йдеться про послуги з магії: привороту коханого/коханої, вигнання «духів», зцілення від поганих звичок, накладення закляття, гадання на майбутнє.

Шарлатанські методи впливу на людину, що їх практикує Крістіна, обурюють Андрія і не лише його. Мовляв, наявної інформації про незаконну діяльність «відьми» та її хворобливі послуги – достатньо, щоб порушити кримінальне провадження за шахрайство. А саму Крістіну слід направити на лікування до психологів чи психіатрів та допомогти їй із соціалізацією, бо жінка заробляє на своїй «маячні», «втюхуючи» її іншим за гроші. Можливо, Крістіна знайшла б себе у перукарському мистецтві чи стала б відомою, як фермерка… Бо допоки суспільство буде байдуже споглядати, як молода жінка котиться у прірву злочинності – це і наш суспільний злочин та наша спільна відповідальність…  

Спілкувалась Наталія Журбенко

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.