Експерт заявляє про держзакупівлі Україною «фармакологічного сміття»

Україна закупає архаїчні, низької якості психотропи. Фактично, за фармакологічне «сміття», від якого відмовились прогресивні країни, українці сплачують із своїх податків.

Таку інформацію оприлюднив Президент Асоціації Психіатрів України Семен Глузман.

– Найбільша проблема України – закупівля архаїчних, низької якості медикаментів, фактично, фармакологічного «сміття», від якого відмовились прогресивні країни. Більш того, звідкись беруться психотропні препарати, вже давно заборонені ВООЗ, – інформував С. Глузман.

Керівник Асоціації розповів, як днями отримав пакет документів, де містяться висновки дослідження якості психофармакологічних препаратів, що розповсюджуються в Україні і які застосовують на клієнтах у практиці вітчизняні психіатри.

-Я надіслав ці матеріали своєму колезі у Великобританії і він був у шоці. Дослідження ми обов’язково опублікуємо. Це жахливо не тому, що психіатри, які виписують ці препарати, поголівно негідники. Це жахливо тому, що люди, які відповідають за закупівлі – злочинці для власного народу, які свідомо шкодять його здоров’ю – держзакупівлі нав’язують нам найгірше! – обурюється Президент Асоціації Психіатрів України.

Він вважає, що психіатрам слід більше дбати про здоров’я своїх клієнтів, приділяти увагу психотерапевтичним, а не медикаментозним заходам, у тандемі із психологами, реабілітологами, соцпрацівниками розробляти реабілітаційні програми та відновлювати здоров’я,  плекати довголіття і перейматись соціалізацією своїх клієнтів.

Довідково. Семен Глузман – всесвітньо відомий психіатр, випускник Вінницького медичного інституту (нині – університету), Президент Асоціації психіатрів України, один із авторів Закону України «Про психіатричну допомогу».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.