Керівник медиків Вінниці наголошує на профілактичному характері «маскування»

Респіратори або захисні маски на період карантину – профілактичний захід від Covid-19, а режим «маскування» у Вінниці триватиме до 30 червня 2021 року.

Про це йдеться у відповіді директора департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександра Шиша на звернення журналістки ГО «СПІНОЗА».

«Вказані норми (заборона перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів і захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі, виготовлених самостійно) – є профілактичним заходом», – підкреслив О. Шиш.

За інформацією довідкової служби Вінницької міськради, відповідні обмеження триватимуть до 30 червня 2021 року. Ініціатива встановлення тривалості карантину по Covid-19 у регіонах належить органам місцевого самоврядування.

Про медичні протипоказання до носіння засобів індивідуального захисту наш сайт вже повідомляв. Зокрема, перебуваючи у березні цього року у Києві журналістка ГО «СПІНОЗА» на власному досвіді пересвідчилась, що цих законодавчих норм кияни дотримуються.

Також ми інформували наших читачів про те, чому деякі вінничани не носять масок та не платять штрафів.

Довідково. Профілактичні заходи, за визначенням Міністерства охорони здоров’я України – це здоровий спосіб життя, попередження психічних і неврологічних розладів, обстеження і вчасне виявлення хвороб, протиепідеміологічні заходи та ін.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.