Вінницький РАЦС не засвідчує копії документів, видані власноруч

  Фото з сайту.

Вінницький РАЦС не засвідчує копії документів про цивільний стан, які ж сам і видав. Аби отримати, наприклад, копію свідоцтва про народження, завірену належним чином, слід звернутись до нотаріуса.

Таку відповідь на звернення надали у відділі державної реєстрації актів цивільного стану у м. Вінниці.

«Для засвідчення копії свідоцтва… (та інших документів – Авт.), виданого Відділом державної реєстрації актів цивільного стану у м. Вінниці Центрально-Західного мідрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький),.. необхідно звернутись з оригіналом свідоцтва та документом, що посвідчує особу громадянина до державного або приватного нотаріуса для вчинення нотаріальної дії», – інформує начальник відділу установи О. Масна.

Така послуга у приватних нотаріусів коштує в межах 100 гривень.

О. Масна також нагадала, що за ч.1 ст.6 ЗУ «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» вищевказані відділи проводять державну реєстрацію народження фізичної особи та їх походження, шлюбу, розірвання шлюбу, зміни імені, смерті, вносять зміни до актових записів цивільного стану громадян, ведуть його, зберігають архівний фонд, здійснюють інші повноваження згідно чинного законодавства.

Однак, як йдеться у відповіді посадовиці, завіряти ними ж видані копії зазначених документів, вони не правомочні.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.