Кого мав на увазі Почесний громадянин Вінниці?

Понад 25 років на службі в органах місцевого самоврядування і звинувачення колег у некомпетентності – почесний громадянин міста Вінниці Роман Аксельрод закликає почитати його дисертацію.

“Сучасні кризові явища у політиці, економіці, культурі, соціальній сфері є, в тому числі, і результатом політичної некомпетентності, непрофесіоналізму, що суттєво впливає на успішність і темп суспільних перетворень”, – констатує автор дисертації “Компетентність, як ціннісна складова політичної культури владної еліти України” кандидат політичних наук Роман Аксельрод.

Вінничанин взявся за дослідження компетентності владної еліти України ще у 2015 році. На його переконання, об’єктивними вимогами, що висуваються до владної еліти України є налагодження політичного діалогу із громадськістю, знаходження компромісу та порозуміння.

Він наголошує, що складовими професійної діяльності владної еліти має бути почуття відповідальності, обов’язку, совісті, чесності і патріотизму.

Мірилом компетентності влади, на думку Р. Аксельрода, є реагування на потреби громадян. “… за неувагу до потреб громадян у поєднанні зі низьким професіоналізм представники владної еліти повинні відповідати своєю посадою”, – підсумовує 65-річний вінничанин.

Враховуючи, що на роботі в органах місцевого самоврядування Роман Борисович понад чверть віку, його «піддослідними» стали його ж колеги. Кого ж конкретно мав на увазі, називаючи “некомпетентними”, почесний громадянин Вінниці: владу до 2014 року чи після?

Із дисертацією можна ознайомитись у бібліотеці Національного педуніверситету ім. М.П. Драгоманова МОН України, де на кафедрі політичних наук і було виконано роботу. Науковим керівником та офіційним опонентом стали місцеві вінницькі політологи.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.