Як “перевиховати” полковника Вінницького

Начальник Вінницького облтерцентру комплектування та соцпідтримки полковник О. Вінницький зневірився у журналістах. Тому профільні громадські організації України зголосились надати йому методичну підтримку.

Як повідомлялось, офіцер намагається приховати запитувану інформацію, бо, мовляв, членство у Національній спілці журналістів України йому ні про що не свідчить. Полковник вимагає у журналістки, на підтвердження її статусу, без обгрунтування, додаткові документи.

Відтак, до Вінницького надійшов ще один запит із роз’ясненням чинного законодавства України про засоби масової інформації.

«Професійна належність журналіста може підтверджуватися документом, виданим професійним об’єднанням журналістів», – цитує ст. 25 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні»  директорка ГО «Інститут розвитку регіональної преси» Людмила Панкратова.

Медіаюристка уточнює, що інформація для журналіста – предмет діяльності.

Як, наприклад, для батюшки – паства. Тож вимога додаткових документів, окрім посвідчення НСЖУ, створює зайві бюрократичні перепони, якщо вона не обґрунтована належним чином.

«Чи то підлеглі у керівника не мають відповідної підготовки й досвіду, чи вплинуло загальне морально-інформаційне напруження у державі, але відповіді на журналістські запити вражають непрофесійністю. Психологи у подібних випадках вживають термін – «емоційне вигорання», бо, судячи із контексту, керівник демонструє небажання допомогти журналісту розібратись у ситуації», – розмірковує голова Правління ГО «СПІНОЗА» Наталія Журбенко.

Журналістка певна, надмірна утаємниченість не додає шарму очільнику «однострієвців». А суспільство має право знати мотиви дивної поведінки пана Вінницького.

Отже, очікуємо третьої відповіді на інфозапит за підписом полковника. І, сподіваємось, вона не поповнить «скарбничку воєнних ляпів».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.