Вінничани скаржаться на стороннє втручання у їх електронні медичні кабінети

Вінничанка Олена виявила у своєму електронному кабінеті пацієнта три записи про візити до стоматолога, яких фактично не було. Це не перший випадок, про який повідомляють редакцію ГО «СПІНОЗА».

«Звісно, як усі, хто піклується про своє здоров’я, я обрала сімейного лікаря і уклала із ним декларацію. Лікар видала мені доступ до електронної медичної карти. Інколи я продивляюсь записи у своєму елкабінеті пацієнта аби ознайомитись із висновками лікарів та результатами аналізів. І яке ж було моє здивування, коли виявила, що у червні тричі відвідувала стоматолога у одній із вінницьких лікарень і «мені» навіть вирвали зуб. Але ж це – маячня! У мене всі зуби на місці!», – поділилась своєю історією Олена.

За її словами, про втручання у систему https://portal-doctor.eleks.com/ вона одразу повідомила сімейного лікаря. Звісно, що лікар, як відповідальний посадовець, за чинним законодавством, мав би одразу сповістити кіберполіцію про виявлену фальсифікацію медданих.

В умовах оголошеного в країні воєнного стану – цей злочин особливо небезпечний, адже стосується персональних даних особи, що навмисне були спотворені.

У свою чергу, редакція ГО «СПІНОЗА», в разі виявлення інтересу з боку правоохоронних органів, готова надати наявну інформацію, що стосується цього злочину. До речі, випадок із Оленою непоодинокий – є дані і про інші подібні випадки.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.