Чим ГО «СПІНОЗА» допомогла ЗСУ

Активісти ГО «СПІНОЗА» не залишились осторонь загальнодержавної тенденції допомоги Збройним Силам України та переселенцям із 24 лютого 2022 року. Керівництво, члени та членкині, а також волонтери організації залучались до підтримки нуждених.

  • Кожен наш активіст допомагає по мірі сил і можливостей, хоча, направду, ми теж маємо свої потреби. Пачка паперу й сувенірка від «польського сусіда» пішла від організації адресно до окремої частини ЗСУ.  Моя заступниця – відома журналістка Антоніна Мніх, плідно працює на інформаційному «фронті» УНІА Укрінформ, доносячи актуальну інформацію із вінницького регіону. Дехто плекає нащадків – маленьких українців та україночок, зберігає психічне й фізичне здоров’я своїх дітей та близьких – це теж суттєво й на часі. Реабілітолог Валерій Юр «у тилу» надає допомогу у медичному закладі. Робота ще одного окремого члена нашої організації – не зовсім публічна, але не менш значна… Як говорить українське прислів’я, «курчат по осені рахують», тож, підводячи підсумки піврічної діяльності ГО, можу впевнено сказати, що у критичній для країни ситуації, зміг вижити й реалізувати себе кожен «СПІНОЗівець», – поділилась голова Правління ГО «Фундація журналістів із інвалідністю та порушеннями функцій опорно-рухового апарату «СПІНОЗА» Наталія Журбенко.

На її слова, член ГО «СПІНОЗА» Олександр Титко додає, що волонтерив у благодійному фонді, формуючи заявки на евакуацію та гуманітарну допомогу «постраждалим» із Харкова та області. І інклюзивний статус за станом здоров’я аж ніяк не обмежив його можливостей у волонтерській діяльності.

На жаль, ніхто із “коридорів” діючої ВОВА не поцікавився безпосередньо, як живе та працює організація, що об’єднала особливу частину суспільства. Більш того, у цей буремний для країни час, провокатори намагались спаплюжити імідж організації, реагуючи на «доноси стукачів» і панікерів. На щастя, «силовики» зреагували миттєво й вчасно – незабаром тим, хто брав участь у наклепі й переслідуваннях, буде оголошено підозру й вони відчують на собі силу українських законів.

Оскільки матеріали досудових розслідувань не підлягають розголошенню, імена «катів» буде оприлюднено, коли Феміда поставить крапку у цих справах.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.