Вінницькі юристи роз’яснили, що робити, коли запис у трудовій – «липа»

Коли запис про стаж у трудовій книжці не підтверджується  – звертайтесь по допомогу до роботодавця за новим місцем роботи або до архівів. Виправити хибні відомості про роботу можуть також правонаступники колишнього роботодавця чи вищі інстанції.

Таку відповідь на запит активіста ГО «СПІНОЗА» надали у Вінницькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

«Порядок ведення трудових книжок для усіх працівників, включаючи військовослужбовців, визначається Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджених наказом Мінпраці України, Мінюсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 року №58. У разі виявлення неправильного або неточного запису відомостей про роботу, переведення, а також про нагородження та заохочення тощо, виправлення виконується власником або уповноваженим ним органом, де було зроблено відповідний запис», – констатують юристи центру.

Якщо ж підприємство ліквідоване, відповідний запис робиться правонаступником і засвідчується печаткою. В разі відсутності правонаступника, ці обов’язки бере вищий орган, якому було підпорядковане підприємство. А якщо ж й такого не знайти – облархів, держархів м. Києва, держархів м. Севастополя і держархів при Раді Міністрів Криму.

Як правило, подібні «проблемні» записи – спадок 90-х, коли підприємництво у незалежній Україні лише починало розвиватись і «новоспечені» роботодавці не завжди наймали кваліфікованих фахівців з кадрової роботи. Неточності мали місце й у військових частинах, які ліквідовувались у зв’язку із втратою статусу «ядерної держави». Наразі аби майбутньому пенсіонеру підтвердити такий стаж, який Пенсійний фонд України вважає «липою», мало показань свідків. Потрібні архівні документи або – терпіння й сили для судової тяганини.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.