Чи може вересклива працедавиця довести до інсульту?

Техногенні та генетичні фактори, черепно-мозкові травми, побічна дія окремих медпрепаратів, побутові стреси та.. крикливі працедавці – все це фактори ризику для виникнення інсульту.

Такі результати дослідження оприлюднили науковці кафедри фізреабілітації Запорізького державного медуніверситету.

«Гостре порушення мозкового кровообігу – це завжди ускладнення гострих або хронічно протікаючих захворювань людини… Найбільш часто інсульти розвиваються внаслідок різкого припинення кровопостачання головного мозку, крововиливу в головний мозок, внаслідок розриву патологічно змінених мозкових судин, підвищення кров’яного тиску і інших комбінованих порушень. Найбільш частою причиною крововиливу в мозок є високий артеріальний тиск. У якийсь момент судинна стінка не витримує різкого підйому тиску крові, розривається, і кров спрямовується в мозок, руйнуючи і здавлюючи навколишні тканини. Для її розриву достатньо невеликого підйому тиску в стресових ситуаціях або при фізичному навантаженні», – констатують дослідники.

Реабілітолог Валерій Юр знає на практиці, як у Вінниці реабілітують післяінсультних пацієнтів.

«Моє завдання – відновити рухові функції до максимально можливих. Але, з практики, знаю наскільки важливий для цих пацієнтів, після медикаментозного лікування – збалансований режим харчування, психологічна підтримка рідних і близьких людей. В залежності від ділянки мозку, що зазнала ураження, людина втрачає повноцінність зору, слуху, нюху, мовлення, мислення, рухливості кінцівок. Й реабілітологу потрібна допомога фахівців суміжних спеціальностей – психолога, фізтерапевта, логопеда, інших аби лікування було комплексним й ефективним. Тоді процес реабілітації можна пришвидшити», – констатує фахівець з реабілітації.

Мікроінсульт – менш «страшний», бо симптоми минають за добу або поступово впродовж трьох тижнів. Ця форма становить близько 30-33% всіх гострих порушень мозкового кровообігу та є своєрідним «попередженням» організму про необхідність подбати про себе.

Звісно, що «останньої краплею» ураження здоров’я може стати й крикливий та істеричний працедавець. У Вінниці один із таких вже потрапив у поле зору правоохоронців та Держпраці України.

Проте, краще вчасно звільнитись ніж на шкоду собі терпіти роботодавця-психопата.

Дбайте про себе й читайте наш сайт www.spinoza.in.ua

Bookmark the permalink.

Comments are closed.