Мешканці вінницьких багатоповерхівок спорудили “зимовий палац” для котиків

«ЗИМОВИЙ ПАЛАЦ» ДЛЯ КОТІВ

Мешканці вінницьких багатоповерхівок, що розташовані близ вулиці Матроса Кошки, власноруч спорудили “Зимовий палац” для котиків. Свідомі громадяни утримуються від офіційних скарг на самовільну споруду, побоюючись наразитись на публічний скандал.

Навколо самобуду багато об’їдків, що гниють, послід собак та котів, побутове сміття. Інколи тут можна побачити й заблукавших котів, для яких і призначався цей “палац”.

Міська влада на цей об’єкт уваги не звертає. Певно, багато інших питань, як-то закриття фінансового року й створення пунктів обігріву для безхатьків. А підпорядкований міському голові Сергію Моргунову муніципальний телеканал “ВІТА” відпрацьовує самопрезентації у соцмережах. Схоже, для них сюжети на тему “авторських” прибудинкових котячих притулків – “брудна” тема.

Колишня очільниця обласної санепідстанції Валентина Зайцева вважає такі об’єкти розплідником інфекційних хвороб. Мешканці навколишніх будинків та перехожі наражаються на небезпеку, проходячи повз цього “смітника”. Приблудні тварини можуть хворіти на лишай, сказ, глисти.

Питання благоустрою у дворах багатоповерхівок, здібільшого, проблема ОСББ, його керівника, правління та управляючої компанії. А міська влада, допомігши у створенні ОСББ – надалі відмежовується: “Ми на це вплинути не можемо”, – найчастіше, таку відповідь чують небайдужі співвласники, яким “болить” імідж комфортного для проживання міста Вінниці.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.