Вітчизняні вчені знайшли спосіб «знищити» герпес

       Герпес можна «вбити». В поміч – імуномодулятори, психогігієна та утримання від безладних статевих зв’язків. Такі висновки українських медиків «Інституту дерматології та венерологіїї НАМН України» щодо вірусу, який лякає бридкими, сверблячими й пекучими везикулами на тілі і обличчі. Результати їх медичних досліджень представлені у журналі «Дерматологія та венерологія».

     – Важливо почати лікування якомога раніше, бажано в перші 2-3 дні після появи шкірних висипів, – рекомендують фахівці інституту.

       Під їх наглядом 30-ть пацієнтів від 26 до 57 років у стані герпесвірусу та імунодефіциту впродовж десяти днів приймали німецький препарат «Ацикловір» – хімічний аналог природного компонента ДНК. За словами дослідників, вірусний ДНК навіть не підозрював, що у його «стані» ворог, бо сприймав складові препарату, як «рідний» матеріал для синтезу. Але обман вартував йому «життя» на молекулярному рівні.

      А фахівці Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького випробували і довели ефективність гелю для зовнішнього застосування власного виробництва на 20 пацієнтах. Унікальний препарат з тилороном і ментолом, до складу якого додали ще й антимікробні консерванти ніпагін та ніпазол – для запобігання росту мікроорганізмів схвально оцінили піддослідні. Вони відзначили значне покращення вже на п’ятий день використання львівського препарату.

      Тож, якщо підійти до лікування комплексно – вірус таки можливо «вбити» на рівні ДНК. Аналізи крові у пролікованих пацієнтів це підтвердили.

       Результат обнадійливий? Так. Але із появою перших герпесовірусних виразок слід бути вкрай уважним до себе і свого організму. Як і кожен вірус, він мутує і «прокидається» він інфекції, стресу, ендокринних порушень, імунодефіциту чи недоброчесного статевого партнера. Навіть стоматологи, працюючи без рукавичок, подекуди підхоплюють вірус під нігті. Нестача вітамінів теж може спровокувати активність «приспаної болячки». І тоді наповнені рідиною бридкі жовтуваті пухирці з’являються у самих неочікуваних місцях: на обличчі, губах, шкірі голови, очах, геніталіях, анальному отворі та сідницях. Висипи можуть уразити поперекову ділянку й кінцівки. Усе це супроводжується біллю, лихоманкою і синдромом хронічної втоми, ураженням стравоходу чи інших органів, лімфатичної та нервової систем. Бррр… Неприємний стан…

      Звісно, за легкого перебігу захворювання, організм здатен сам побороти активну стадію. Але якщо йому «допомогти» – ви збудетесь огидних симптомів.

       Підсилювати імунітет дослідники радять вітамінами групи В: зокрема, В1 – міститься у висівках, яйцях, печінці, горіхах, бобових та… пиві, В6 – у рибі, м’ясі, цільнозернових та бананах, В12 – тільки у продуктах тваринного походження.

       До речі, є гіпотеза, що обравши “потужнішого” за ДНК партнера, ви можете позбутись надокучливої хвороби – його ДНК в процесі спільного життя “знищить” вірус. 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.