Стоматологи із Вінниці рекомендують розпочати лікування зубів із… кишківника

Понад 30-ть років стоматологічної практики вінницької сімейної пари лікарів Галини та Володимира Андрійченко дозволяють стверджувати: лікування зубів слід розпочати із… профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту. Навіть найкраща пломба не втримає ваші зуби від руйнування, якщо у шлунку «оселились» хвороботворні бактерії.

-Людська говірка про те, що всі хвороби у людини на язиці таки має глибинний зміст: ранковий наліт, запах, стан зубів і швидкість їх руйнування дають чимало інформації досвідченому стоматологу про здоров’я пацієнта. Причини проблемного стану порожнини рота можуть бути різні, але панацея одна – дотримання правил гігієни і профілактика захворювань, – запевняє Галина Андрійченко.

Лікарка пояснює: наша імунна система найчастіше дає збій, коли є порушення балансу мікрофлори кишківника і, відтак, процесу травлення. Відновити баланс вітамінів, мікроелеменів і корисної бактеріальної флори можливо, збалансувавши харчовий раціон. Але, якщо ви донедавна зловживали антибіотиками чи перенесли вірусну інфекцію, організму потрібен допінг. У стоматологів гарні відгуки отримав шведський пробіотик БіоГая Протектіс. Дія таблеток розпочинається вже у процеси пережовування таблетки у порожнині рота. Корисні бактерії Lactobacillus reuteri, що містяться у препараті, не лише відновлюють здорову мікрофлору кишківника, а й мають імуномодулюючу дію, що набуває актуальності у період боротьби із вірусними інфекціями.  

-Рекомендації із застосування препарату можна знайти в мережі Інтернет: спектр чималенький – від лікування хелікобактерної інфекції, протигрибкової терапії до алергічних станів і розладів шлунку при частих переїздах або стресах. Але краще ніж Google проконсультує сімейний лікар, маючи діагностичні дані вузьких спеціалістів, – каже Володимир Андрійченко.

І уточнює – українські аналоги цього шведського препарату є, але, обираючи пробіотик варто звернути увагу на його хімічний склад: баланс мікроелементів та вітамінів, відсутність протипоказів.

Спілкувалась Наталія Журбенко   

Bookmark the permalink.

Comments are closed.