Стоматолог сім’ям із немовлям рекомендує родинну профілактику

Здоров’я зубів немовляти починається із… спілкування з батьками і родиною. У нашій ротовій порожнині міститься понад 500 різних мікроорганізмів і не завжди корисних – запевняє вінничанка-стоматолог із 30-річним стажем Галина Андрійченко.

  • Коли у домі з’являється немовля, його імунітет починають «атакувати» так звані «родинні бактерії». Через декілька місяців у малюка починають прорізуватись зубки і батьки часто дивуються швидкій появі карієсу на молочних зубах. А причина – у шкідливих бактеріях, які містяться у ротовій порожнині родини. Коли «шкідники» починають «перемагати» корисні бактерії, з’являється наліт, зубний камінь, карієс. У запущених випадках – запалення і, як наслідок, гінгівіт, періодонтит і, згодом, можлива втрата зубів. Але якщо родині вчасно вжити заходів профілактики, зубки у немовляти будуть здорові з моменту їх появи. З практики я рекомендую всій родині вживати пастилки BioGaia Prodentis і розпочати за тиждень до появи малюка вдома. Вони мають приємний м’ятний смак і їх розсмоктують у ротовій порожнині після чищення зубів на ніч, – розповідає Г. Андрійченко.

Медик застосовує лише ефективні і безпечні препарати, що пройшли клінічні дослідження. Цей шведський пробіотик містить корисні бактерії – L. Reuteri, що колонізують слизову оболонку вздовж всього травного тракту людини. Вони інгібують ріст патогенів – бактерій, грибків, вірусів та найпростіших.

  • Малюкам з перших днів життя можна вживати краплі-пробіотики із вітаміном D3 – це хороша профілактика рахіту і стимуляція роботи шлунково-кишкового тракту, а також підвищення імунітету, – продовжує Галина.

Пробіотик не лише збалансує мікробіоту кишківника, а й зменшить запалення слизової оболонки ротової порожнини, поліпшить стан ясен. Його можна вживати під час вагітності і годування груддю. Такі висновки містяться у звітах ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім. Л.І. Медведя МОЗ України.

Підтримувати здоровий стан зубів не важко, якщо дбати про власну гігієну, збалансоване харчування і цікавитись новинками фармакологічного ринку у свого стоматолога.

Спілкувалась Наталія Журбенко 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.