Про здоров’я колег голові Вінницького апеляційного суду нічого не відомо

Голова Вінницького апеляційного суду Сергій Медвецький не знає про стан здоров’я своїх колег – суддів.  

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит журналіста.

Вінницький апеляційний суд не володіє та не зобов’язаний володіти, в силу повноважень, визначених чинним законодавством, інформацією, яку Ви запитуєте, – йдеться у відповіді С. Медвецького.

А запитувалось щодо стану здоров’я однієї із представниць суддівства, яка у своїй ухвалі заплуталась із цифрами судового збору та допустила інші фактичні помилки. Запит було скеровано аби пересвідчитись у виконанні Вінницьким апеляційним судом статті 126 Конституції України, де йдеться, зокрема: «…підставами для звільнення судді є: 1) неспроможність виконувати повноваження за станом здоров’я…». Журналіст поцікавився виключно датою проходження медогляду та назвою медзакладу, що проводив обстеження судді, із метою упевнитись, що із зором у «служительки Феміди» все в нормі.

Відповідь С. Медвецького прикро вразила – виходить, ні про зір, ні про слух колег, із якими він співпрацює щодень і які приймають процесуальні документи, що впливають на долю людей, йому нічого невідомо.    

Втім, як вважають юристи, здоров’я суддів – еліти нації, має бути абсолютним: від стресостійкості до когнітивних функцій. Адже їм, як нікому із громадян України, щоріч необхідно проходити якісний медогляд, навіть якщо зовнішніх ознак захворювання не має. Виконання положень ст. 126 Конституції України має бути гарантовано, – вважає вінницький адвокат Андрій Лавренчук.  

Bookmark the permalink.

Comments are closed.