Чому деякі вінничани не носять маски і не платять штрафи

Деякі вінничани, без ознак респіраторних захворювань, перестали носити маску, відвідуючи магазині, торгівельні центри, інші установи та заклади. Аргументуючи свою поведінку, вони посилаються на постанову Корольовського районного суду м. Житомира від 27 січня 2021 року, яку можна знайти у Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Review/94649987

Зокрема, у постанові судді Корольовського районного суду м.Житомира Янчук Н.П. йдеться про те, що носити маску для особистого захисту чи не носити кожен вирішує для себе сам, однак нав’язування є недопустимим.

Це рішення суду непоодиноке – 26 лютого у Тернопільському міськрайонному суді Тернопільської області суддею було прийнято Постанову, за якою знято штрафні санкції ресторатору, де працівники обслуговували відвідувачів без масок. Постанова базується на положеннях Основного Закону України – Конституції України.

У публікаціях на сайті ГО “СПІНОЗА” неодноразово йшлося про те, що вимоги одягнути маску без респіраторних симптомів є насильницькими діями.

Також сайт інформував про те, що внаслідок інформаційного впливу у деяких людей розпочались психічні порушення – “ковідофобія” або нав’язливий страх захворіти на GOVID-19.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.