Про що в українців запитають на кордоні із Росією

Перетинаючи кордон із Російською Федерацією, громадяни України повинні мати медичний документ російською чи англійською мовами про відсутність COVID-19 із лабораторним підтвердженням не більш, як за три дні перетину кордону.

Про це йдеться у відповіді на звернення до Федеральної служби з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини.

«…при перетині державного кордону Російської Федерації забезпечити наявність при собі медичного документу (російською або англійською мовами), що підтверджує негативний результат лабораторного дослідження матеріалу на COVID-19 методом полімерної ланцюгової реакції, відібраного не раніше, ніж за три календарних дні до прибуття на територію Російської Федерації», – інформують посадовці.

 

Оригінал медичного документу може бути й українською мовою, але знадобиться його переклад російською, завірений у консульстві Російської Федерації.

На сайті Росспоживнагляду також міститься корисна інформація як захищатись від короновірусу та ГРВІ та як зберегти психічне здоров’я під час пандемії.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.