Як приготувати вдома дезрозчин від короновірусу

Хлорноватиста кислота, гипохлорид іони, перекис водню і озон – економний і найпростіший рецепт від мікробних патогенів. Метод понад рік практикують у Вінницькій обласній стоматполіклініці, як профілактику Covid-19, дезінфікуючи відвідувачів при вході та розпилюючи дезрозчин у кабінетах.

Цю суміш приготувати у домашніх умовах зможе навіть людина без спеціальної фармацевтичної освіти. Для цього потрібна лише кухонна сіль, вода і пристрій для електролізу – наприклад, побутовий дезинфектор Olansi.

Аби отримати оптимальний дезинфікуючий ефект, слід дотримуватись певних концентрацій солі у воді: приблизно 100 гр солі на літр води і п’ять хвилин для електролізу – отриманий розчин придатний для використання місяць.

Застосування різноманітне: як для дезінфекції тіла при порізах, подряпинах, герпесі, прищах, так і для фруктів та овочів, миття туалетів, підлоги, розпилювання у повітрі.

Хлорноватиста кислота здатна знищувати кишкову паличку, золотистий стафілококк, різноманітні грибкові інфекції.

Попередні дослідження українські вчені проводили для продовження терміну зберігання морепродуктів, дезинфекції м’яса і контактуючих поверхонь, боротьби із сальмонеллою, проти забруднень на сирій рибі, на бактеріальних ранах людини, розпилювали розчин у повітрі, інактивуючи бактерії.

Ефективність також доведено і в профілактиці вірусних інфекцій, в тому числі і Covid-19.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.