Соцпрацівники у Вінниці змушують немічних переписувати на них квартири – інформатор

У Вінниці деякі працівники соціальних служб примушують одиноких та немічних людей переписувати на них житло. Посадовці вимагають «додаткового стимулу» для виконання своїх службових обов’язків, а коли підопічний йде на поступки – його життєва ситуація штучно погіршується.

Про це повідомила інформаторка Тетяна (ім’я змінено з міркувань безпеки – авт.) додавши, що ця «схема» працює вже давно й поки що успішно.

«Сама нещодавно зламала ключицю і потребую сторонньої допомоги. Але, звернувшись за підтримкою до соцслужб, дізналась, що на таку допомогу розраховувати не можу – у мене є рідня, яка має про мене турбуватись. Знаю, що таку допомогу отримують люди одинокі та немічні, однак, недовго – допоки не перепишуть своє житло на соцпрацівника. Схема працює давно і вже перевірена», – розповіла Тетяна.

На жаль, в умовах економічної кризи та триваючого конфлікту на Сході країни, правові й етичні норми нівелюються і меркантильні інтереси переважають загальнолюдські і соціальні. Інформаторка Тетяна додала, що отримавши відмову у підтримці соцзахисту у скрутний для неї час, відчула розчарування й пригнічення від власної незахищеності й нехтування нею з боку державних інституцій.

«Син не заробітках за кордоном – у Вінниці не знайшов можливості чесного й достойного доходу, невістка доглядає онука, що має суттєві порушення здоров’я. Сподіваюсь на підтримку сусідів та друзів – думаю, впораюсь і відновлюсь після травми. А ось тим, хто не має такої підтримки – співчуваю щиро. Їх швидко «облапошать» спритні й нечесні держслужбовці», – переконана Тетяна.

Скільки таких одиноких і, фактично, беззахисних – добре знає місцева влада. На думку Тетяни, самоврядцям варто переглянути механізм добору піклувальників за одинаками, зваживши на їх власне матеріальне становище та морально-етичну частину роботи.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.