Коли чоловік – це жінка

Жінками мускулинного типу, які із гордістю виставляють свої фотки зі зброєю чи самостверджуються матюками й стусанами сучасників не здивуєш. А психологи відзначають, що чоловіча стать сприймає такі зміни радісно, бо є на кого перекласти «тягар захисника й годувальника». Адже чим войовничіша жінка, тим поступливіший чоловік із нею поруч.

Неплатники аліментів, «втікачі» від військового обов’язку, пристарілі альфонси й перезрілі «молодята» – все це інфантили – чоловіки, які «застрягли» у підлітковому віці й не в змозі взяти відповідальність на себе. Побути наодинці аби проаналізувати свої помилки і «вирости» вони не взмозі, відтак, швиденько «клеються» до «іншого теплого берега».

Причини виникнення такого явища, як правило, у батьківській гіперопіці, так званому емоційному інцесті впродовж дитинства та юності хлопчика. Або страх подорослішати закладено невдоволеністю життям і негативним його сприйняттям самими батьками.

Перебір із критикою й відсутністю підтримки – теж негатив родом із дитинства, що у дорослому житті формує чоловіка, схильного до брехні. Його невміння вибачатись за свої вчинки, перекладення вини за власні проблеми на «злочинну владу», безжальне суспільство, власну матір (що, частково має сенс) – знайомі багатьом «берегиням» риси інфантила.

Навряд чи хтось із дівчат бажає собі ніжну «дівчинку» замість мужнього й здатного на вчинки супутника життя. Адже при скруті такий чоловік не шукатиме вихід, а сяде на «п’яту точку».

Як «вбити» інфанта у чоловікові?

  • не будьте «мамочкою»;
  • перекладайте на нього відповідальність;
  • розподіляйте обов’язки;
  • змінюйте звичні сценарії його поведінки;
  • ставайте більш жіночною, ніж він.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.