Керівництво вінницького медзакладу визнало фальсифікацію меддокументів

У Вінницькому обласному клінічному диспансері радіаційного захисту населення Вінницької облради виявлено фальсифікацію меддокументів і незаконне втручання у особистий кабінет пацієнта. Керівництво закладу визнало – «їхній» стоматолог надав безкоштовно меддопомогу людині, яка назвалась ім’ям іншої.

Таку відповідь отримала редакція сайту ГО «СПІНОЗА» за підписом виконувача обов’язків директора закладу Тетяни Корзун.

«Причиною внесення  (недостовірних – авт.) медзаписів до електронної медкарти стала неповна ідентифікація пацієнтки, якій надавалась меддопомога. Лікар, який надавав таку допомогу, з’ясував у пацієнтки лише прізвище і ім’я, не перевіривши такі персональні дані як по-батькові, дату народження, не оглянувши паспорт чи інший документ для ідентифікації особи», – свідчить Т. Корзун.

За словами посадовиці, після цього випадку, персонал диспансеру пройшов вишкіл на стандарти обслуговування.

Однак, в офіційному коментарі керівництва не йдеться, яку відповідальність – дисциплінарну, адміністративну чи кримінальну нестиме “лікар-фальсифікатор”. Бо, як зрозуміло із відповіді, фактично відбулось незаконне витрачання коштів бюджету. І адміністрація зреагувала, коли, як кажуть «смажений півень клюнув» – випадок набув публічного розголосу на сайті. А чим до цього займалось керівництво? Приховувало подібні «витівки» своїх лікарів?

Також у медзакладі не повідомили, яким чином постраждалій від цих дій пацієнтці буде відшкодовано завдану моральну шкоду.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.